afbeelding informatie

Tijden

 

Wanneer je in Boekel kan badmintonnen hangt af van de groep waarin je geplaatst gaat worden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met leeftijd, capaciteiten en ieders individuele wensen. Daarnaast hanteren we bij de jeugd een groepsgrootte van maximaal 12-16 spelers. De verdeling ziet er in grote lijnen als volgt uit:

 

 
Senioren recreanten woensdag van 09.00 tot 10.30 uur
donderdag van 20:00 tot 22.00 uur
Pupillen (basisschool groep 3 t/m 6) donderdag van 18.30 tot 20:00 uur
Aspiranten /Junioren (groep 7, 8  en middelbare school) donderdag van 18.30 tot 20:00 uur

 

Bad-mini-ton (momenteel helaas niet mogelijk)

Deze trainingsgroep is er voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Wat doen we tijdens de bad-mini-ton lessen? We beginnen met een warming-up middels een spelletje, daarna gaan we diverse oefeningen doen om aan onze conditie te werken, oog-hand coördinatie te ontwikkelen en doen we nog oefeningetjes met de shuttle en/of racket, bijv. de shuttle op het racket leggen en een parcourtje lopen. Ook doen we nog wat bewegingsoefeningen en aan het eind van de les sluiten we weer af met een spelletje.

Momenteel is deze trainingsggroep niet actief en sluiten kinderen uit groep 3 aan bij de pupillen. Bij voldoende animo wordt gekeken hoe we ook de jongere kinderen kennis kunnen laten maken met badminton.

 

Pupillen 

Deze groep is voor de basisschooljeugd van groep 4 t/m 6. Ook hier wordt begonnen met een warming-up, de ene week gewoon warm lopen, de andere week een spelletje. Daarna gaan deze groep met de eerste slagen van het badmintonnen en worden de basisspelregels bij gebracht. Regelmatig is er een interne competitie waar gekeken wordt wie de snelste is, het beste kan hooghouden, zijn/haar shuttle op het racket kan vervoeren en andere vaardigheden aangesproken worden.

 

Aspiranten en Junioren

De competitie spelende jeugd en middelbare schooljeugd  trainen wekelijks om nog beter te worden en de spelregels goed onder de knie te krijgen. Van september t/m januari vind de competitie plaats. Er zijn twee junioren groepen elk met een eigen trainer.

 

Senioren

De senioren spelen onderling een aantal leuke partijen.

 

Woensdagochtendgroep

Een gezelligheidsgroep die voor het plezier elke week anderhalf uur komt spelen. Daarnaast is er een interne competitie. Aan het begin van het seizoen worden de dubbels vastgesteld en aan het einde van het seizoen is het de bedoeling dat iedereen elkaar een keer getroffen heeft.